Ankara 2 Şubesi

FUTSAL TURNUVASI

 

ANKARA 2 NOLU EĞİTİM BİR-SEN FUTSAL LİGİ

YÖNETMELİK VE DİSİPLİN TALİMATI

 

MADDE 1 - AMAÇ ve KAPSAM

 

1.1. Bu yönetmelik ve disiplin talimatı; Öğretmenlerin kaynaşması, tanışması, sporun kitlelere yayılması, spora ilginin artırılması, sporun her yaştaki insanın beden ve ruh sağlığını geliştirmesi, öğretmenler arasındaki iletişimin saygı, sevgi, dostluk ve hoşgörü diyaloguna dönüşmesi amaçlarıyla Ankara 2 nolu Eğitim Bir-sen tarafından düzenlenecek,2 No lu Eğitim Bir-sen Futsal Ligi ’’ için hazırlanmış olup   Altındağ, Mamak, Elmadağ, Kalecik , Akyurt ilçelerinde bulunan katılımcıları kapsamaktadır.

 

1.2. Bu organizasyon amatörce faaliyette bulunan öğretmenleri, hakemleri, takım sorumlularını, gözlemcileri ve sağlık ekibini ve bu turnuvada görev alan diğer kişileri kapsar.

 

MADDE 2 – ORGANİZASYON VE YÜRÜTME

 

2.1. Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şube tarafından oluşturulan Spor Komisyonu tarafından organize edilecektir.

 

2.2. Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şube tarafından oluşturulan Spor Komisyonu spor faaliyetinin yürütmesinden ve disiplin talimatının uygulanmasında tam yetkilidir.

 

MADDE 3 – TURNUVA TARİHİ

 

3.1. Futsal turnuvası Mart ayında başlar Nisan-Mayıs ayında sona erer.

 

MADDE 4 MÜSABAKA SİSTEMİ VE FİKSTÜR ÇEKİMİ

 

4.1. Müsabakalar katılım sayısına göre eliminasyon veya gruplara ayrılarak tek devreli lig usulüne göre oynanacaktır.

 

4.2. Müsabakalar ilk devre 15 dakika , ikinci devre 15 dakika 2 devre şeklinde oynanacaktır.

 

4.3. Devre arası 5 dakikadır. Eliminasyon müsabakalarında beraberlik durumunda uzatma oynanmayacak önce 3 er adet penaltı atışı yapılacak, eşitlik bozulmaz ise eşitlik bozulana dek penaltı atışına devam edilecektir. Grup müsabakalarında ise; beraberlik halinde her iki takım 1’er puan alır fakat puan eşitliği durumunda üstün olan takımı belirlemek için 3 ‘er adet penaltı atışı yapılır ,  eşitlik bozulmaz ise eşitlik bozulana dek penaltı atışına devam eder.

 

4.4. Futsal müsabakaları Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şube tarafından oluşturulan Spor Komisyonu tarafından belirlenen spor salonlarında oynanacaktır.

 

MADDE 5 - KATILIM ŞARTLARI :

 

5.1. Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şube futsal turnuvasına katılacak takımlar en fazla 8 oyuncudan oluşacak olup,  (devlet ve özel okullar dahil) Altındağ, Mamak, Elmadağ, Kalecik , Akyurt ilçelerinde görev yapan öğretmen veya memurlardan oluşacaktır. Ücretli öğretmenler katılamaz.

 

5.2. Takımlar katılımcı listelerini oluştururken en fazla 3 beden eğitimi öğretmeni  dahil edebileceklerdir. Ancak esame listeleri oluşturulurken 2 + 1 kuralı geçerli olacaktır. 2 Beden Eğitimi Öğretmeni sahada 1  Beden   Eğitimi Öğretmeni yedek olacak şekilde düzenleme yapılacaktır. Yedek Beden Eğitimi Öğretmeninin sahaya girebilmesi için sahada olan diğer Beden Eğitimi Öğretmeni ile   değişiklik yapılması gerekmektedir. Sahada 3 Beden Eğitimi Öğretmeninin olup olmadığı takım sorumlusu ve müsabaka gözlemcisinin sorumluluğundadır. Kural ihlali durumunda rakip takım lehine müsabaka 5-0 olarak tescil edilir.

5.3. Turnuvamızda okul müdürleri, müdür yardımcıları,öğretmenler,memurlar ve hizmetliler görev alabilir.

5.4. Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şube futsal turnuvasına katılacak takımlar, takım sorumluları tarafından, Spor komisyonuna takım isimlerini yazdıracak, katılımcıların görev yeri belgesi, tüm katılımcılar tarafından imzalanacak sağlık beyanları komisyon görevlilerine teslim edilecektir. Futsal ligi başladığı gün müsabaka saatinden önce gerekli belgeleri teslim etmeyen ya da eksik teslim eden takımlar müsabakaya çıkamayacak ve sonuç rakip lehine 5-0 tescil edilecektir.

 

 

MADDE 6 – MÜSABAKA ve ESAME LİSTESİ

 

6.1. Müsabakalar 5 asıl ve 3 yedek oyuncu ile oynanır. Müsabaka süresince takımların sınırsız oyuncu değişiklik hakkı vardır. Çıkan oyuncu tekrar oyuna girebilir.

 

 6.2. Müsabakalara 3 oyuncudan az gelen ya da gelmeyen takımlar 5-0 hükmen yenik sayılır.

 

 6.3. Müsabaka başlama saatinden önce esame listeleri takım sorumluları tarafından hazırlanır ve masa hakemine teslim edilir. Müsabaka hakem ve gözlemcisi müsabakayı en fazla 15 dk. erteleyebilir, 15 dk. dan sonra müsabakaya gelmeyen yada geç gelen takım 5-0 hükmen yenik sayılır.

 

6.4. Esame listelerine itirazlar maç öncesi, sırası ve sonrasında masa hakemine ya da komisyon görevlilerine şahsen yapılır ve esame listesine not aldırılır. Esame listeleri sonuçlar ve itirazlar komisyon tarafından değerlendirilir ve karara bağlanır.

 

6.5. Şubemizce ertelenen müsabakalar ve fikstür değişikliği şubemizin web sayfasında ve whatsApp grubunda yayınlanarak takım sorumlularına duyurulur.

 

MADDE 7 – MÜSABAKA GÜNLERİ ve SORUMLULUKLAR

 

7.1. Müsabaka Hakemleri Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şubesi Spor Komisyonu tarafından belirlenecektir..

 

7.2. Müsabakalar sonrası olası disiplin cezaları, Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şubesi ve Spor Komisyonu tarafından karara bağlanacaktır.

 

 

 

7.3. Müsabakalar hafta içi saat 18:00 - 21:00 saatleri arasında Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şubesi ve Spor komisyonu tarafından belirlenen salonlarda oynanacaktır. Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şubesi ve Spor komisyonu fikstür hazırlamaya, fikstürde gerekli değişiklikleri yapmaya, müsabakaların gün, saat ve sahalarını değiştirmeye yetkilidir.

 

7.4. Fikstür çekimlerinde birinci takım ev sahibi sayılacak olup, müsabakada formaların aynı olması halinde ev sahibi forma değiştirecektir.

 

MADDE 8 - DİSİPLİN İHLALLERİ

 

8.1. Disiplin cezaları Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şubesi Spor Komisyonu tarafından karara bağlanır ve web sayfasında yayınlanarak takım sorumlularına tebliğ edilir.

 

8.2. Müsabakada direk kırmızı kart gören oyuncu 2 maç hak mahrumiyeti ile cezalandırılır

 

8.3. İki sarı kart sonucu kırmızı kart gören oyuncu 1 maç hak mahrumiyeti ile cezalandırılır.

 

8.4. Rakibe kasıtlı ve sakatlayıcı biçimde giren oyuncu hakem görmemiş olsa dahi Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şubesi Spor Komisyonu ve masa hakeminin alacağı kararla cezalandırılır.

 

8.5. Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şubesi Spor Komisyonunun saygınlığına, Rakibe, hakeme, takım arkadaşına, komisyon görevlilerine komisyon tarafından görevlendirilen yetkililere fiziki müdahale ve küfrün cezası müsabaka ve Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şubesi Futsal liginden mendir.

 

8.6. Organizasyona katılan takımlar takım ismini ve forma renklerini Spor komisyonuna bildireceklerdir. Forma şort ve tozluk kombinesi olmayan takımlar müsabakaları oynayamayacaklardır. Formalarda siyasi yada etnik ayrımcılık gösteren logo, işaret, reklam vb. içerik bulunamaz.

 

8.7. Müsabakalarda krampon ve yüksek dişli ayakkabı ile gelen katılımcılar hakem kontrolü müteakip müsabakalara alınmayacaklardır.

 

8.8. Müsabaka da, ya da, masa hakeminin raporuna göre komisyon tarafından ceza alan takım ya da oyuncular cezaların kendilerine tebliğinden sonra 48 saat içinde Spor komisyonuna yazılı olarak itiraz da bulunabilir ve savunmasını verebilir.

 

8.9. Müsabaka başlamadan önce sahayı terk etmek, ya da müsabaka esnasında herhangi bir sebeple kadronun 3 (üç) kişi altına inmesi durumu (bu durumda müsabakaya devam edilmez.) hükmen yenik sayılma nedenidir. Lig süresince tescil edilmiş sonuçlar geçerli olacaktır. Herhangi bir sebeple bir takım lige devam edemez ve müsabakalara çıkmaz ise oynayacağı rakipler hükmen 5-0 galip olarak tescil edilecek olsa da daha önceki sonuçlar değişmez.

8.10. Sportmenliğe Aykırı Hareket: Sportmenliğe veya spor ahlakına aykırı hareket eden, tutum ve davranışları ile sporun veya Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şubesinin saygınlığını zedeleyen kişi veya takımlar müsabakalardan men ya da hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır. Olayın tekrarı durumunda cezalar ve süreleri uzatılır.

 

 

8.11.Kural Dışı Hareket: Müsabaka kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan fiili müdahalede fiili saldırıda veya şiddetli harekette bulunan kişi veya takımlar müsabakalardan men yada hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır. Olayın tekrarı durumunda cezalar ve süreleri uzatılır.

8.12.Talimatlara aykırı hareket: Spor komisyonunun belirlediği kurallara ve yazılı talimat ve statüye aykırı harekette bulunan kişi veya takımlar müsabakalardan men yada hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır. Olayın tekrarı durumunda cezalar ve süreleri uzatılır.

 

8.13.Hakaret ve Ağır Saldırı: Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şubesinin saygınlığına, spor ahlakına, rakibe, hakeme, takım arkadaşına, komisyon görevlilerine komisyon tarafından görevlendirilen yetkililere fiziki müdahale ve küfrün cezası müsabaka ve Futsal liginden mendir.

 

8.14.Sahtecilik: Futsal ligine katılacak ilgililerin uygunluğuna ilişkin belgeler üzerinde değişiklik yada sahtecilik yapan ile spor komisyonu veya ilgilileri yanıltan takımlar müsabakalardan men yada hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır. Men cezası alan takımların daha önce oynadıkları müsabakalar aleyhlerine 5-0 tescil edilir.

8.15. Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şubesi Spor Komisyonu Futsal ligi statü ve Disiplin talimatları dışındaki itilaflarda Spor Komisyonunun vereceği kararlar geçerli olacaktır.

8.16. Komisyon görevlileri ceza değerlendirmesi yaparken kendi takımları ile ilgili görüş bildiremez ve oy kullanamazlar.

MADDE 10 –DİĞER DİSİPLİN CEZALARI ve DİĞER HUSUSLAR

10.1. Organizasyon süresince spor tesislerinde meydana gelecek fiziki zararlar sorumlularından tazmin edilecektir.

10.2. Müsabakaların oynandığı saha ve tesislerde ferdi ya da toplu olarak söz, pankart, afiş gibi araçlarla tahrik taciz edici slogan atılması çirkin tezahüratta bulunulması yasaktır. Kullanılan takım isimleri, formalar ve diğer spor ekipmanları siyasi ve etnik ayrımcılığa yol açacak şekilde düzenlenemez.

10.3. Takımlar ve takım sorumluları müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında meydana gelebilecek her türlü olaydan sorumlu olup müsabakaların organizasyonuna ve güvenliğine ilişkin tüm talimatlara uymakla yükümlüdür.

MADDE 11 - OYUN KURALLARI VE EK TALİMATLAR

11.1. Müsabaka esnasında saha içinde oynayacak oyuncular , komisyon görevlisi sağlık ekibi ve hakem dışında kimse bulunmayacaktır.

11.2. Kart ya da herhangi bir sebeple ihraç edilen oyuncu ya da yedek kulübesinde bulunan takım sorumlusu saha içinde kalamaz.

11.3. Müsabakalarda serbest vuruş mesafesi beş metredir. Taç atışları ayak ile yapıldığından taç atışlarında da aynı kural geçerlidir. Bu kurala uymayan oyuncular sırası ile ikaz, ihtar ve ihraç ile cezalandırılır.

11.4. Müsabaka süresince hakeme sürekli itiraz eden ve şiddetini ayarlayamayan katılımcılar yine sırası ile ikaz, ihtar ve ihraç ile cezalandırılır.

11.5. Hakem bir oyuncuya müsabaka başladığı andan spor tesislerini terk edene kadar ikaz, ihtar ve ihraç cezası verebilir.

11.6. Müsabaka sonucunu direk yada endirekt etkilemek şike yapıldığının tespit edilmesi durumunda bu olaya karışan kişi yada takımlar Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şubesi Spor Komisyonu tarafından turnuvadan men edilir.

MADDE 12 – ETKİNLİKLER, KUPA ve MADALYA

12.1. Futbol ligi sonunda madalya ve kupa kazanan takımların ödülleri Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu Şube Yönetimi katılımı ile dağıtılacaktır.

12.2. Final Müsabakaları neticesinde dereceye giren ilk 4 takıma kupa, madalya ve Ankara Eğitim Bir-sen 2 nolu şubesinin uygun gördüğü ödüller verilecektir