Ankara 2 Şubesi

İŞYERİ TEMSİLCİLERİ EĞİTİM PROGRAMINI TAMAMLADIK

EĞİTİM BİR-SEN ANKARA 2 NOLU ŞUBE İŞYERİ TEMSİLCİLERİ EĞİTİMİ

Eğitim Bir-Sen Ankara 2 Nolu Şube İşyeri Temsilcileri Eğitim Programını Haymana Grannos Otel’de gerçekleştirdi. Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Eğitim Bir-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Levent KÖSE açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında sendikamızın kazanımlarını anlatmakta işyeri temsilcilerine çok önem düştüğünü ifade etti. Önceki divan toplantısında konulan 4000 üye hedefini aştığımızı belirten KÖSE, bundan sonraki süreçte de şube olarak temsilcilerimizle beraber yeni hedeflere ulaşacağımızı belitti.

 

Şube Başkanımız Levent KÖSE’nin konuşmasının ardından Genel Merkez Başkan Yardımcımız Ramazan ÇAKIRCI işyeri temsilcilerimize hitap etti. ÇAKIRCI konuşmasına programda emeği geçenlere teşekkür ederek başladı.  Sendikamızın son iki yıldır içe ve dışa yönelik açılımlarından bahseden Çakırcı; sendikamızın yurt dışında bir çok ülke sendikaların gezerek istişare ettiklerini söyledi. Aynı zamanda onların ülkemize geldiklerini ve bir çok konuda fikir alışverişinde bulundukları söyledi. Buna bağlı olarak Eğitim Br-Sen’in içerde ayaklarının çok sağlam basması gerektiğini söyledi.

Darbelerde en büyük zararı kamu çalışanlarının gördüğünü ifade eden ÇAKIRCI Eğitim Bir-Sen’in 15 Temmuz’da 437 bin üyesiyle sokakta olduğunu ifade etti. Ankara 2 Nolu Şube’nin üyesi olan 15 Temmuz gecesi şehit olan Yusuf ELİTAŞ’ıda rahmetle andı.

Zorlu sınavlarla sonucu öğretmen olmaya hak kazanan kişilerinin mülakata tabi tutulmasın son derece yanış olduğu ve İş Güvencesinin kalkmamasını gerektiğini ifade eden ÇAKIRCI hükümetin bu tutumundan mutlaka vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

İşyeri temsilcilerinin öğretmenler odasındaki algıyı yönetmeyi bilmesi gerektiğini belirtti. Gündemi takip ederek sendikal kazanımları anlatması gerektiğini söyledi. Tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Program Mehmet Baki ÖZTÜRK’ün sunumu ve teşkilat eğitimleriyle devam etti.